3 overheerlijke gourmetrecepten
3 overheerlijke gourmet recepten voor echte Bourgondiërs
Van huis uit zijn we allemaal lekkere eters, vooral hier in het zuiden. We worden natuurlijk niet voor niets Bourgondiërs genoemd. Daar is ook helemaal niets mis mee. En ook als je uit het westen komt en je van een heerlijke Bourgondische maaltijd houdt, dan ben je van harte welkom bij de club van lekkere eters. Speciaal voor jullie heb ik een paar recepten op een rij gezet waar jullie je Bourgondische hart helemaal aan kunnen ophalen. Succes met het bereiden en vergeet vooral niet te genieten.
Gourmet recept 1. Varkenshaas Yakitori
Dit heb je nodig:
- 1 el zonnebloemolie
- 250 gram Chinese roerbakmix
- 180 gram varkenshaas
- 2 el hoisinsaus
- 2 el sesamzaad
Bereiding:
Verhit 1 tl zonnebloemolie in een gourmetpannetje. Bak hierin een handje roerbakmix en roerbak het ongeveer 5 minuten. Schep regelmatig om en laat het dan even rusten.
Bak vervolgens een aantal stukjes varkenshaas in ca. 9 minuten bruin en gaar op de plaat van het gourmetstel. Keer regelmatig.
Verdeel de hoisinsaus over de groenten en bestrooi het met sesamzaad. Serveer vervolgens de groente met de gegaarde stukjes varkenshaas.
Gourmet recept 2. Hamburger speciaal
Benodigdheden:
- 4 mini-hamburgers
- (uit een gourmetpakket) 4 plakjes Cheddar (of licht belegen kaas)
- 2 gepelde sjalotjes 4 witte mini bolletjes
- 4 augurken Ketchup
- 2 blaadjes ijsbergsla 1 eetlepel olie
- 2 plakjes bakbacon
En zo maak je het:
Snipper de sjalotjes en augurken zeer fijn en meng ze door elkaar. Was de sla en snij het in smalle reepjes. Halveer vervolgens de bacon en snij de broodjes open. Leg de hamburgertjes, sjalot/augurk mengsel, slareepjes, bacon, de kaas en de broodjes bij elkaar op een schaal en zet op tafel samen met een fles ketchup.
Zit je gezellig samen aan tafel, grill dan de hamburgertjes op de hete grillplaat bruin en gaar. Laat tegelijkertijd de plakjes bacon op de grillplaat uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Leg vervolgens het hamburgertje in een pannetje en leg de bacon en de Cheddar erop. Schuif het pannetje onder het grillelement en laat het staan totdat de kaas gesmolten is.
Leg intussen het broodje op de grillplaat en rooster het kort. Beleg het broodje met de reepjes sla, de cheeseburger, een schepje sjalot/augurk mengsel en ketchup naar eigen smaak. Smullen maar!
Gourmet recept 3. Kippenlevertjes speciaal
Men neme:
- 300 gram kippenlevertjes
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el Italiaanse kruiden
- Versgemalen zwarte peper
- 2 sjalotten (in dunne ringen)
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 el pijnboompitten
- Olijfolie
Bereiding:
Snij de vliesjes van de kippenlevertjes en halveer. Meng in een kom de levertjes met knoflook, Italiaanse kruiden, peper en de sjalotten. Pak een andere kom, verkruimel hierin de geitenkaas en schep de pijnboompitten er doorheen.
Verhit vervolgens de olie in een gourmetpannetje en laat een kwart van de kippenlevertjes bruin en gaar bakken terwijl je de levertjes regelmatig omschept. Strooi er een handje van het geitenkaasmengsel overheen en zet het pannetje onder de gourmetgrill. Het gerechtje is klaar als de kaas begint te kleuren.
Klinkt goed toch? Mij loopt het water in ieder geval al in de mond. Op zoek naar lekker vlees voor je eigen gourmet recepten? Bekijk dan eens onze gourmetpakketten met vlees. En houd ons gourmetkampioen blog in de gaten voor meer overheerlijke gourmet recepten.